maanantai 23. syyskuuta 2013

Day 8

Vapaapäivä! Mun oli tarkotus lähtee aamusta liikkeelle ja heräsinkin automaattisesti siinä 8 mais. Nukahdettuani uudestaan heräilin siinä 9.15 ja menin suihkuun. Aamupalan jälkeen kello oli melkein 11 kun lähdin liikkeelle.

Ekaa kertaa täällä olles aurinko paisto onneks koko päivän just tänään :)
Oli ihanaa jättää nää harmaat toinen toistaan muistuttavat kerrostalonäkymät ja lähtee kaupungille katteleen.



Ekana suunnistin Maximaan kahville, koska bussi lähtee sopivasti sen edestä. 
Tällä kertaa sain kahvin tilattua englanniks. Nää on muuten ihan hämillään täällä aina, jos tilaat pelkän juoman, mut et mitään syömistä. Tosin, tossa kahvin mukana tuli tollanen pieni keksi. 



Sitten olikin aika ottaa bussi nro 37 ja alottaa maisemien kattelu. Bussi maksaa täällä 2 litiä (n. 0,60€) ja se ei sisällä vaihtoaikaa. Bussipysäkillä ihmiset mököttävät yhtä lailla hiljaa itekseen, kuin Suomessakin. Bussikuskit (ainakaan mulle osuvat) ei kato sua päinkään, istuvat vaan siellä kopissaan, missä on pieni luukku mistä voit antaa sille sen 2 litiä ja se antaa sulle lipun.
Busseissa on sellane informaatiotaulu, mis näkyy aina seuraava pysäkki ja viel sellanen naisääni sanoo sen pysäkin nimen. Sun ei tarvii painaa stop -nappia, bussit pysähtyy automaattisesti joka pysäkillä.

Mulla ei ollu tietookaan, missä mitäkin on, joten lähin sattumanvarasesti kävelee katuja edes takas. Olin aluks ilmeisesti vanhassa kaupungissa:







Tästä alkaa kävelykatu (ellen nyt aivan väärässä oo). Ei voi mitenkään eksyä, kun kulkee vaan tota "puistoo" pitkin. Matkalla on hirveesti kahviloita, ravintoloita, vaatekauppoja ja muita liikkeitä.






Tää Urpéja oli aivan ihana vaatekauppa! Siellä oli ainakin yks myyjä, joka puhu englantia. Siellä oli kauheen kivoja vaatteita, mut en sit vielä ostanu mitään. Sellanen hauska huomio, että kun tuut ulos sovituskopista niin myyjä oottelee jo valmiiks siinä ulkopuolella, että voi viedä vaatteet takas paikalleen. Säästyy ite siltäkin vaivalta ;) Tosi positiivinen kokemus.



Maisemia:






Sit tuli jo pieni nälkä, joten aikani eri kahviloita kattellessa päätin mennä kokeileen sen nimisen, kun Vero cafe. Jos haluaa olla varma, että myyjät puhuu englantia niin tää on oikee paikka. Myöskin myytävät tuotteet on mainittu liettuan lisäks englanniks, joka helpottaa tosi paljon.

Lisäks voi valita haluaako kahvista vahvaa vai pehmeetä ja mitä kaikkee. Otin medium soft kahvin lisäks kana-pekoni-paprika -täytteisen patongin, nää makso yhteensä huimat 3,90€ 



Kun tää kävely/kauppakatu päättyy, tulee tällanen vastaan. En nyt heti muista mikä tää mahtaa olla :D Hyvännäkönen joka tapauksessa.




Näitä kioskeja on joka ikisellä kulmalla. Niistä saa lehtiä, tupakkaa, virvokkeita jne, mut ovat myös paljon kalliimpia, kuin kaupoissa.



Lähin sit käveleen vaan jonnekin suuntaan ja näin ton sillan. Piti oikeesti varoo, ettei lennä alas jokeen, koska tuuli niin älyttömän kovaa. 




Mun hymy oli varmaan näkemisen arvonen, kun pääsin sillalle asti ja näin tän. Akropolis! Sinne halusinkin mennä, mut ei ollu mitään tietoo, mistä sen mahtaa löytää. Ellen aivan väärässä oo niin se on Kaunasin suurin ostoskeskus. Se on nelikerroksinen ja sieltä löytyy merkkiliikkeitä, vaatekauppoja, ravintoloita, kirjakauppoja, elokuvateatteri jne.









Hienoa taidetta!



Jos meinaa kävellä pidemmänkin aikaa, suosittelen varautumaan hyvillä kengillä, koska nää kivikadut alkaa ottaa jalkoihin ihan hyvin!



Kotikatu.


Löysin uudet farkut, Jack Danielsin paidan ja kengät(ei kuvassa) sen nimisestä liikkeestä, kuin Prekybos centras. Maksoivat kaikki yhteensä alle 50€ 






Alina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti