torstai 5. syyskuuta 2013

Information

Moi vaan uusille ja vanhoille lukijoille :D

Alun perinhän tarkotuksena oli lähteä EurAupairin kautta USA:han vuoden päiviksi. Tuli sitten mutkia matkaan, jonka jälkeen päätin, että ennen Jenkkejä lähden muutamaksi kuukaudeksi jonnekin päin Eurooppaan, mieluiten Irlantiin.
Jenkkiblogia pidin nimellä "Seuraava pysäkki: USA".

Profiilit tein sekä Aupair Worldiin että Kangaroo AuPairiin ja molemmista löytyi paljon kiinnostavia perheitä, laitoin yhteydenottopyyntöjä, mitä sateli myöskin itselleni.

Useita perheitä löytyi myös Irlannista ja muutaman kanssa puhuin Skypessä tai puhelimessa. Kukaan ei kuitenkaan "kolahtanut" heti.

Liettuaa olin ajatellut yhtenä vaihtoehtona ohimennen, mutta unohtanut sen sitten.
Kuitenkin, Aupair worldissä tuli yhtenä iltana viesti "Hei, tiedämme, että Liettua ei ole ensimmäinen valintasi, mutta luimme profiilisi ja pidimme siitä todella". Siinä sitten vaihdeltiin sähköposteja ja heti ekasta viestistä tiesin, että tää perhe vois olla se oikee mulle. Tultiin jo emailin perusteella tosi hyvin juttuun.

kuva googlesta



Perhe on nuori ja äiti on kotoisin Saksasta, isä Latviasta ja heillä on yksi poika, joka täyttää joulukuussa 5v. Molemmat vanhemmat työskentelee lentokonehenkilöstönä, joka on mun mielestä tosi mielenkiintosta, koska itekin on joskus käyny mielessä ura lentoemäntänä.

Perhe siis asuu vähän Kaunasin ulkopuolella. Niillä on myös asunto Latviassa, missä viettävät yleensä kesät. Muutenkin perhe matkustelee aika paljon ja saan tietty lähtee mukaan reissuille.
Kaunasista pääsee bussilla jokaseen Liettuan kaupunkiin, minkä lisäks voin lähtee Latviaan, Viroon ja Puolaan.

Eilen juttelin perheen kans puhelimessa ja edelleen tultiin yhtä hyvin juttuun. Oon tosi tyytyväinen!

Lähtö on 15.9.2013 ja viivyn aluks 3 kk mitä jatketaan, jos on tarvetta ja kaikki on sujunu ongelmitta :)
Nyt on sit seuraavana matkavakuutuksen hankkiminen, lentolipun ostaminen ja ostoksia pitää muutenkin tehdä. Mulla ei esim oo omaa lentolaukkua! Myös tuliaiset, totta kai :)

Näillä mennään.






4 kommenttia:

  1. Oii, ihanaa että vihdoin tärppäs tämä! Kuulostaa tosi mukavalle tuo perhe ja helpollekki, ku on vaan tää yks lapsi (: onko sulla paprut kuitenki vielä eapilla, että jos kolmen kuukauen päästä tulee matchia USAsta, niin sulla on mahollisuus tulla vielä tänne? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyl aika unelmaperhe :) Erosin EAP:sta ja ajattelin liittyä uudestaan sit, kun selviäis vähä et koska nyt varmasti tulee poispäin ja ihan senki takia, et haluisin tehä hakupaperit uudestaan. Ja sit sekin, et millanen elämäntilanne yleensäkään on ja toisaalta mua kiinnostais lähtee hirveesti Irlantiin jonnekin kahvilaan työharjotteluun... USA kiinnostaa silti edelleen, mut aika näyttää minne päädytään ja milloin :)

      Poista
  2. Tosi jännää päästä lukemaan jonkun vähän "erilaiseen" maahan päätyvän au pairin blogia! (: Tiedätkö muuten onko Liettuassa paljon auppareita, vai oletko enemmänkin harvinaisuus? Olet nimittäin ensimmäinen, jonka olen kuullut lähtevän sinne suuntaan töihin, ennemminkin itä-eurooppalaisia on paljon au paireina muualla päin Eurooppaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kommentista!
      Täytyy kyllä sanoa, että olen yrittänyt googlettaa vaikka millä hakusanoilla ja laittanut kyselyitä esim Suomi24 au pair puolelle, mutta en ole löytänyt ketään, joka siellä olisi ollut :D
      Taidan siis olla harvinaisuus. Olisi kyllä todella mukavaa löytää joku suomalainen sieltä, joka olisi aupparoimassa tai muissa töissä, saisi puhua suomeakin aina yksinäisyyden hallitessa mieltä :) Luulen, että suomalaiset haluaa lähteä vähän "erikoisempiin" maihin, suurin osahan suuntaa Jenkkeihin. Niin, itsehän sinne myös olisin halunnut, mutta olen kyllä tyytyväinen tuohon Liettuaan, on siellä kuitenkin erilainen kulttuuri ja pääsee vähän näkemään muita maita kuin Suomea :)

      Poista